Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

De barista, de verrassing

barista 2De barista, de verrassing

Wat een kok in de keuken is, is de barista op koffiegebied: dé chef voor allerhande koffiespecialiteiten. De barista is onderlegd in het maken van een kwalitatieve koffie, maar ook in de presentatie eromheen. Een voorbeeld van dit laatste is Latte art, een term die gegeven is aan het zo mooi mogelijk maken van het kopje koffie. Met de schuimlaag op een kopje koffie kun je allerlei kunstige trucjes uithalen, de bedoeling is de presentatie ervan zo mooi mogelijk weer te geven. De schuimlaag kun je in allerlei vormen gieten, zoals in een hartje, een bloemetje of in wolkjes. De goed onderlegde barista weet zijn of haar eigen vormentaal te creëren, en speelt hiermee op elke gelegenheid in. Met Pasen bijvoorbeeld konijntjes en eitjes, en met kerst een kerstboom en ballen. De koffiedrinker geniet hiermee van een extra speciaal kopje koffie! De crux zit ‘m in de verrassing, in het extraatje voor de nietsvermoedende bezoeker. Niet alleen krijg je namelijk het bestelde kopje overheerlijke koffie, maar ook word je aangenaam verrast door de extra aandacht die de barista in het kopje koffie en daarmee in de klant investeert. Een goede barista kan iemands dag maken!