Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Leren cappucino bereiden

Leren cappucino bereiden

Ik heb van een echte barista geleerd om cappucino bereiden. Ik zal hieronder een korte beschrijving geven hoe cappucino bereiden gaat. De basis is een goed kopje espresso, het is belangrijk om een sterke koffie te gebruiken om de cappucino zo lekker mogelijk te maken. Een goede cappucino heeft een schuimlaag die stevig is, je kan er een lepeltje opleggen en ziet dan dat het langzaam wegzakt, dan weet je dat de cappucino bereiden goed gelukt is. De schuimlaag bestaat uit de proteines van de melk, een cappucino bestaat een derde uit koffie, een derde uit melk en een derde uit een schuimlaag. Ik heb geleerd om volle melk te gebruiken, voor de beste kwaliteit gebruik je verste dag melk. Met een ronde melkkan kan je beginnen, je giet er volle melk in en zet het stoompijpje even kort open om het nodige water er uit te laten lopen. Breng de melkkan dan onder de stoompijp en open de kraan, de melk wordt eerst warmer. Wanneer het rustig is beweeg je de kan zodat er grote bellen ontstaan, de melk krijgt dan een mooie schuimlaag. Gebruik de melk dan zo snel mogelijk en schenk het in de espresso